Tomt i lägenheten...

Nu är Malin i Köpenhamn på viktigt möte så jag är ensam i lägenheten. Imorgon börjar jag i skolan... Idag var jag och kollade på skolan så nu vet jag var den ligger. Det är i en gammal fabrikslokal precis bred vid Turning Torso. I morgon får jag se hur det ser ut inuti. K3 heter byggnaden; Kultur, konst och kommunikation.

Ska nog åka och handla snart, idag blir det tacos till middag. I morgon måste jag nog ställa alarm för i morse sov vi som stockar till halv tolv då Stina ringde och väckte oss. Hade hon inte ringt så kanske Malin hade försovit sig!

Förresten har jag bokat en hemresa, kommer hem den fredagen den 9:e oktober och stannar till måndagen. :)

 

Igår städade vi lite:

Ha de så bra! Puss Ida

Bilder från lägenheten

Här kommer lite bilder på vår fina och numera välstädade men ändå proppfulla lägenhet:

Middagen innan utgången
Bokhyllan
Trångt i garderoben
Eftersom vi har kläder i badrumsbyrån måste dörren alltid vara
öppen så den har förvandlats till någon form av garderob...
Mysigt i badrummet
Vi är duktiga och gör matlådor

 

 

Idag åt vi middag klockan 17.00 för vi hade ingenting att göra, vi har inte ens lämnat lägenheten idag... Så nu är vi lite hungriga och ska göra en bananmilkshake och inviga min nya mixerstav. Puss och kram och god natt.


Första utekvällen avklarad...

Igår var jag och Malin ute och festade för första gången i Malmö stad. Vi började med att missa systemets öppettider så vi fick ta och öppna min champagne som jag fick i 20-årspresent. Efter lite pasta carbonara och champagne tog vi taxi (fast vi inte har råd) ner på stan. Vi började på Lilla torg och köpte en drink på Mello Yello (fast vi inte har råd med det heller).

Sen rullade kvällen på och vi gick till La Grappa och sen Koi. Koi var det bästa stället vi var på. Det var trevligt folk och bra musik. Men vi ska nog testa möllan nästa gång, det fick vi höra mycket bra om. Sen när Koi stängde drog alla till Etage så vi gjorde också det men det var inte alls kul så vi gick och käkade och tog en taxi hem.

Det var då vi upptäckte hur mycket pengar vi bränt eftersom varken Malins eller mitt kort gick igenom... Vi löste problemet med en HM-check på 100 kronor... taxichauffören var inte jätteglad över lösningen men gick med på det ändå. Jag vågar inte skriva hur mycket pengar vi gjorde av med, men kan avslöja att det var väldigt tresiffrigt... Ingen av oss har varit i närheten av en så dyr utekväll, men kul var det! :)

Idag har vi städat lite och tvättat alla smutskläder:) Ikväll ska vi laga spagetti och köttfärssås. I morgon ska Malin till Köpenhamn för första gången så jag ska vara ensam här en hel dag. Då ska jag nog läsa lite i min bok Graphic Design.





Nu ska vi ut....

... och göra Malmö osäkert! ;)

Rapport från Malmö!

Nu sitter vi och är mätta efter den första riktiga middagen här i vår minilägenhet. Jag räknar inte gårdagens falafelmiddag som riktig för gårdagen var kaos från början till slut. Det var saker överallt, inte bara i lägenheten utan även i hela korridoren utanför. Men nu börjar det likna en lägenhet här iallafall. 

Idag har vi packat upp och packat in och kopplat ihop och betalat ett skuld till "Super-Falafel" som vi skaffade oss igår när vi inte hade kontanter... Och så har pappa borrat och borrat så nu sitter TV:n och hyllorna på väggen. 

Till lunch idag blev det provsmakning av korv på Coop Forum och till middag lyxade vi till det med kantarell- och kycklingsås med kokt potatis. 

Mitt schema har kommit upp: DVK09.pdf 


Här kommer lite bilder från första dygnet i Malmö:






Nu ska vi fixa lite mer i lägenheten och sen kanske kolla på en film om vi hinner. God natt... :)

Min flashiga våning

Efter en rolig men ansträngande vecka med jobb varje dag och firande av min 20-årsdag varje kväll bar det av till Malmö och min nya lägenhet. Jag och mamma bilade ner och fick oss lite av en chock. Min första kommentar var: "Hahaha (nervöst skratt) här kan jag ju inte bo, var ska min säng stå?". Och det var med rätt eftersom min 18 kvadrat "stora" studentlya uppenbarligen är planerad av den billigaste arkitekten i stan. Halva lägenheten är nämligen hallen..... världens bästa sätt att utnyttja en liten lägenhets yta? Men efter att tag började jag trivas mer och mer och när det var dags att åka hem igår blev det lite jobbigt att skiljas från den, min egna lägenhet :)

Igår på dagen var jag och mamma på IKEA i tre timmar och jag handlade nytt matbord och lite byråar och massa småsaker till kök och badrum. Och jag har bestämt mig för att vägra 90-säng, jag måste ju sova bra om jag ska kunna plugga. Så sängen kommer ta upp ungefär halva lyan, men det är det värt!

Nu känns lägenheten i alla fall väldigt bra, visst blir det trångt när vi dessutom ska bo två där men där det finns hjärterum finns det stjärterum och jag hoppas det kommer folk och hälsar på ofta här hemifrån. Kommer sakna allihopa så mycket och kommer nog sakna Uppsala som stad en del också hur många gånger jag än tjatat om hur tråkig den är... 



Såhär tankar man tydligen nere i Malmö..... vi tyckte det var lite konstigt....



Här är några bilder på min lägenhet i Segevång, Malmö:


Nu dags att sova, sen sista jobbrycket onsdag, torsdag och fredag. God natt. :)




Märkte inte ens att de va helg...

Helgen har varit ganska händelselös eftersom jag har jobbat. Har varit hemma och myst med mamma på kvällarna och arbetat på dagarna. Igår var vi på BJ på en söndag, det var spännande. Jag var supersmart och tog bilen och sen drack jag alkohol. Då får man gå hem utan jacka, för den var man så smart att man lämnade hemma eftersom man skulle åka varm bil hem.

Idag fick jag mitt hyreskontrakt från studentlägenheten och man får varken ha husdjur eller inneboende så jag får gömma Malin ifall någon skulle komma och kolla.... Iallafall känns den fräsch och bra och så men jag tror jag vet varför den är så billig nu, Segevång ligger tydligen "lite avsides" enligt en student där nere.  Men skitsamma, det ligger iallafall mittemot en fin park, som ingen verkar ha hört talas om ioförsig. 



 
Mitt nya hem.

 

Den jättefina parken Beijers park.

 

 

Idag har jag och Malin och Josef varit ute på en spontanfotografering, det blev jättefina bilder :) Trevlig dag som tillochmed ledde oss till Thuns och jag smakade på vete för första gången. Mitt schema har kommit också, Grafisk Design 1 tre gånger i veckan hela hösten. Längtar!

 

Nu ska jag sova, ska inte upp 05.00 och släpa mig till jobbet, känns för underbart. Fast jag gillar mitt jobb, men jag hatar tiderna.  I höst börjar mina föreläsningar 10.00 för det mesta:) YES!

 

Natti


RSS 2.0