Självporträtt med hatt

 

Nej jag hann absolut inte klart med allt jag sa innan att jag skulle göra idag, haha! Tidsoptimist. Ska gå och sova nu så jag kan gå upp i tid imorgon och göra klart allt. Jag hann göra 25 av 150 bokstäver... hann inte läsa nått... men jag är nästan klar med mitt självporträtt med hatt, lånade Malins.

 

Filmkvällen var jättemysig. Vi ska visa varandra våra favoritfilmer så ikväll var det Saras tur och vi fick se Juno, så himla gullig film! :)

 

God natt på er. Nu kommer jag drömma om Garamond, Didot och Times New Roman...


Ledig dag = plugg

Idag ska jag plugga hela dagen. Jag ska teckna av 150 bokstäver från 6 olika typsnitt. Jag ska måla av mig själv med hatt i storlek A2, det ska bli intressant att se hur det blir... haha! Jag ska rita 5 till skisser av silhuetter. Och så ska jag läsa en tung bunt med papper och lite i en bok. Puh... nu känns det att man går i skolan igen. Men skillnaden från innan är att jag bara ser fram emot det nu :) Allt är roligt! Jag ska varva med att öva på gitarr och kanske gå ut och springa. Sen blir det filmkväll hos Sara ikväll.

Jag målade av Malins profil som silhuett :)


Ett av mina bloggfans (mamma) ville att jag skulle lägga upp
hela alfabetet som vi gjorde i skolan så här kommer det!


Nu måste jag sätta igång! Puss :)

Bilderna från Josef!

Vi har fått bilderna från när Josef fotade mig och Malin i somras :) Visst är han duktig? Kolla in hans hemsida här!

 

 

 

 

 


Köp en egen säng!

När mamma var här tog jag ner extrasängen från vinden, en sån där ihopfällbar. Efter att hon åkt var jag för lat för att ta upp den igen och gjorde som alla i korridoren gör; jag ställde ut sängen utanför min dörr, med täcke och kudde och allt sånt på. Dessutom slängde jag ut dom gamla värdelösa knivarna från IKEA som jag ersatt med knivarna jag fick i inflyttningspresent av mamma. När Malin kom hem käkade vi och drack öl och jag glömde helt bort sängen. Kvällen fortsatte förövrigt på Koi, trevligt ställe :)

Imorse skulle Malin hämta sin väska på vinden och jag följde med och skulle ställa upp sängen igen. Det var då jag upptäckte det, sängen var försvunnen! Och knivarna också! Klåfingriga, snåla studentjävlar som själ av sina grannar!!! +5&%4##!!#222"€%&%&

Jag satte iallafall upp några trevliga lappar för att locka tillbaka sängen och efter nån timme när Malin skulle bege sig hem till Uppsala så stod den där igen... någon hade nog fått lite dåligt samvete. Men den är använd och lakanet är borta och det allra konstigaste är att knivarna är använda... man börjar känna av det där med att vi bor bredvid rättspsyk nu... hmmm...

Nu ska jag diska, jippi! Puss :)

Sex kvadrat var...

Vi har haft besök av min lilla mamma i två dagar, vilket betyder att vi levt på 6 kvm var... det var ganska trångt! Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

I fredags gick jag och mamma ner till västra hamnen och fikade, det var så himla fint där och det ligger bara fem minuter från skolan, men ändå har jag aldrig varit där! Så jag blev lite turist och kollade på Turning Torso och sånt. På kvällen gick vi in till Lilla Torg och tog ett glas vin och sen åt vi världens godaste sushi på Izakaya Koi. Jag fick köksknivar i inflyttningspresent och det var verkligen välbehövligt, nu slipper vi såga i gurkan :)

Nu är min sambo Malin på jobbet och jag är hemmafru. Jag har städat och snart ska jag handla och sen laga en smarrig fiskgratäng :) Sen blir det öl och utgång!

ÅÅ jag längtar efter att skära grönsaker ikväll utan att få träningsvärk:D

PUSS PUSS



Vackra Malmö!

 


Utställning: ursäkta röran, vi flyttar in! av DVK '09

 


Nya skor :)

Idag efter skolan var jag och Malin på en mycket bra runda på stan. Det började med att vi delade buss med Promoe... coolt va? Sen gjorde vi lite ärenden på HM och sånt. Jag köpte ett par strumpbyxor och lite strumpor, det börjar råda lite strumpbrist i lägenheten. Innan vi skulle hem gick bestämde jag mig för att jag skulle köpa ett par skor som jag kollat på jättelänge och som tur var var det 10 % rabatt om man blev medlem på den skoaffären och så fick vi en gratis skospray också :) Jag är väldigt nöjd med köpet, jag älskar dom :)

Imorgon börjar min teckningskurs! Ganska lång lektion, 10.00 - 17.00, blir nog två matlådor tror jag. Och så ska jag ha mina nya skor på mig :)
PUSS

Lasange i stora lass

Nu är första delen av kursen Grafisk design 1 avslutad. Den hette kreativa metoder och avslutades med utställningen. Så nu ska vi börja med nästa delkurs som är typografi. Den här veckan börjar även två helt nya kurser; Teckning och visuell gestaltning och Visuell kommunikation. Det ska bli superkul. Idag ska jag gå till Drewex och inhandla massa konstnärsmaterial som behövs till teckningskursen. Jag har verkligen inte tecknat mycket men det verkar inte som att det gör något, många i klassen är ovana vid teckning.

I fredags blev det utgång på Debaser efter drink-förfesten. Bra men ganska lugn kväll som slutade med att jag tappade bort min plånbok. Men det var tur att jag kunde beskriva den så lätt eftersom den såg ut som en liten jordgubbe. Den var kvar på Debaser :)

I lördags jobbade Malin och jag sov till 14.00... sen bar det av till Debaser och hämta plånboken och sen åkte jag till Coop och storhandlade. Fan vad svårt det är att handla, hur mycket man än kollar på priset blir det ändå dyrt! På kvällen åt vi tacos och kollade på OC.

Igår bjöd Sanna i min klass på hemmagjorda scones med hemmagjord marmelad, jättemysigt! Och sen gick vi ner på en loppis och jag fyndade två småbrickor som ser ut som koppar som jag redan har, 5 kr /st!

På kvällen lagade jag mat i typ två timmar men det var det värt, jag gjorde en enorm lasange. Nu har vi nio matlådor så ikväll blir det lasange igen! Vi såg en jätterolig film igår också, The Hangover. Jag rekommenderar den varmt :)

Nu ska jag iväg på Photoshopkurs i två timmar som skolan fixar. Ska bli kul att se hur grundläggande det är.


Puss och kram

Utställning

Den här veckan har jag jobbat på min fåtölj/stol som är ett självporträtt av mig. Jag valde att göra en liten rullstol för att jag är en hjälpsam person, bild på den kommer upp snart. Vi har också jobbat i klassen med vår utställning på skolan. Vårt tema var flytt för att vi flyttar in på skolan nu. Så vi gjorde ett flyttkaos med flyttlådor där våra 36 fåtöljer och stolar fick en varsin plats. Jättefint blev det, det ser verkligen ut som ett flyttkaos. Två tjejer i klassen gjorde en finfin affisch som vi satte upp i olika skolyggnader och så hade vi en pizzakartong som gästbok. En vecka ska vi ha utställningen från och med igår.

Idag har jag och Malin varit på stan och handlat lite. Jag har fått CSN nu äntligen så jag känner mig rik. Jag köpte en kjol, ett par byxor och örhängen. Juste Malin har också skaffat en blogg, gå in och kolla: Malins blogg

Ikväll ska vi ha drink-kväll hemma hos en klasskompis och sen blir det nog utgång :) Och imorgon är det tydligen kulturnatten här, så den firades visst iallafall, fast helgen efter Uppsala. Då ska vi nog också ut och festa.

Har ni vägarna förbi Malmö så kom och kolla på DVK '09s fantastiska utställning i Kranen på Östra varvsgatan 11a, bakom rulltrappan. :)


TJO

Kulturnatten i Malmö

Kulturnatten firas tydligen inte i Malmö så vi festade bara vanligt istället. Vi började med att äta smarrig hemlagad fiskgratäng och sen följde vi upp den med öl. Sanna från min klass kom förbi och så hade vi lite trevlig förfest. Sen fick vi tag på en taxi som kunde ta med Sannas cykel och drog ner till möllan och Debaser (vi trodde det hette The Baser haha) och fick stå i kö ganska länge. Men det var det värt, mycket trevligt ställe, lite annorlunda från BJ men kul. Jag och Malin fortsatte sedan vidare in till stan av någon anledning och hamnade på Centiliter & Gram. Kvällen avslutades med oekonomisk McDonalds-drive-in med taxi.

Påväg till Debaser...

Practical joke i korridoren, men dörrarna öppnas ju åt fel håll...
Malin ville klättra i träd på våran gård när vi kom hem men kom inte upp riktigt...

Idag vaknade jag av att Malin fick en chock när hon såg vad klockan var; 14.40! Det var den dagen det... Vi åt lunch typ vid fyra, fiskgratäng från gårdagen. Sen hängde vi i lägenheten tills vi var hungriga igen och då gick vi till Segevångs egna pizzeria och klämde en varsin pizza. Nu ska vi snart kolla på Year One som jag laddat ner olagligt och bränt på DVD...

Idag har jag planerat klart min fåtölj så imorgon ska jag införskaffa material och dylikt. Sen blir det verkstad:)

Puss och god natt

Ensam i lägenheten igen...

Idag är Malins första dagen på hennes nya jobb på café så jag är ensam i lägenheten igen. Jag har redan varit superduktig och städat toan och dammsugit och tvättat med mera. Nu väntar jag på att tvätten ska torka så jag kan gå ut och springa första gången i vår fina park.

Sen ska jag börja planera och jobba med en skoluppgift, jag ska bygga en fåtölj i skala 1:4 som representerar mig. Man måste ha en tanke med allt; material, storlek, färg, form. Men nu är jag ledig i tre dagar så jag känner mig inte så stressad. Den ska vara klar på torsdag och då ska hela klassen ha lite utställning i Kranen :)

Igår var vi för trötta för att gå ut så vi åt wok och kollade på Idol och Kändisdjungeln. Kändisdjungeln hade varit totalt ovärt att se på om det inte vore för att hon som spelade Pippi var med. Det var kul! :) Annars helt värdelöst!

Ikväll blir det billig öl och utgång:) Här verkar vi inte fira kulturnatten som hemma. Ha en kul kulturnatt Uppsala!
Puss

Tjoho

Jag har lärt mig göra mönster i skolan, det är palmer från Railey Beach i Thailand och inte hasch bara så ni vet!
Nu ska jag återgå till att kolla på dokumentär om en handikappad tjej på ettan... :)
God natt och puss

Update!

Nu var det länge sen jag skrev, har haft fullt upp med skolan och sånt men här kommer en uppdatering.

I fredags var jag ute och drack öl med klassen innan jag mötte upp Malin på stan. Sen åkte vi hem och lagade mat och drack mer öl. Sen var det dags för oss att se Lund för första gången. Lund kändes som Uppsala, vi fick lite hemlängtan. Vi åkte tåget till Lund och tog en taxi som luktade kiss till inflyttningsfesten. Det blev en mycket trevlig kväll men dagen efter var vi inte så pigga... Vi sov middag och vaknade klockan sju på kvällen. Lördagskvällen spenderade vi i lägenheten och passade på att tvätta eftersom vi inte hade ork att hitta på nått.

På söndagen var det dags för efterlängtad räkfrossa. Vi gjorde hemmagjord aioli (majonäs+vitlök) och ställde fram dom fina räkorna från Coop. Men räkfrossan blev en mardröm när vi hittade en FISK bland räkorna. Vi har kontaktat Coop och väntar nu ett presentkort på posten som kompensation.

I måndags redovisade vi uppgift nummer två i skolan, en ram som föreställde en klasskompis, det var jättekul.
Igår var det dags för vår nollning/inspark. Det var DVK-tvåorna som anordnade roliga tävlingar och fest. Jag hade en superkul dag och kväll, klassen är hur skön som helst :)

Idag var vi lediga och jag och min grupp jobbat med våra uppgifter, vi skulle leta efter bokstäver på stan, men inte på skyltar och sånt. Så nu har vi ett helt alfabet. Här är tillexempel Q:


Nu är det Idol på TV, vi har sett fram emot det sen vi flyttade hit, äntligen ett roligt program som vi kan se :) I morgon är jag ledig igen och vi ska jobba klart med uppgifterna. I helgen vet jag inte exakt vad som händer men någon form av fest blir det nog. Puss och kram och god natt!

Jag påväg till Lund...

Malin på inflyttningsfest...

"Euw! Vad är det där för brun klump?" "Jaha den, hittade den i mikron, tror det är en kantarell!"

Nu har jag börjat i skolan och gått i tre dagar. Det verkar hur kul som helst och klassen är jättebra. Jag är supernöjd och längtar tills det börjar på riktigt. :) Vi har redan fått en uppgift som jag gjorde idag... kan lägga upp en bild sen.
Den här veckan har jag haft min egen hemmafru här. Hon lagar mat och bäddar och dammsuger. Idag bakade hon smarrig Liljedahskaka:
Under den här veckan i Malmö har vi blivit väldigt allmänbildade. Anledningen är att vi bara har ettan, tvåan och fyran här. Tills igår, när vi lyckades göra en kanalsökning, hade vi bara ettan och tvåan. Så vi har kollat på program som Agenda och Nyheterna. Nu känns det skönt att se lite reklamavbrottsprogram på fyran.
För ett par dagar sen flög det in en harkrank i
vår lägenhet och togsjälvmord i vårt ljus...

Cykla, cykla, cykla!

 

 

I morgon börjar jag klockan 09.00, eller kanske kvart över i och för sig för det ska tydligen vara akademisk kvart på skolan... Så nu börjar det närma sig läggdags. Nu ska jag äta lite mer Liljedahlskaka :) God natt!

 

 

 


RSS 2.0